Tylko przy naprawie mogli zamienić strony wiązki. To prosty system. Z przodu masz czujniki? Jeśli tak, czy działają prawidłowo?
głośne chodzenie silnika ,terkotanie
Zwiń
X
-
głośne chodzenie silnika ,terkotanie
konia zrzedem dla tego co mi powie co to moze byc
podczas jazdy słychat terkotanie jedynie wtedy kiedy odpuszcze gaz i pedem samochodu, drugi objaw na wolnych obrotach słychac takie terkotanie!
1 czy to moze byc poadajacy wtryskiwacz
2 czy to moze uszczelka pomiedzy koletorem wydechowym nie wiem jak to jest w skodzie
,spradzajac w vcds nie ma zadnych bledów, silnika jakies inne błedy
3niedawno wyzasie nie zmieniałem swiece czy to miesiac temu moze od tego , ale nie ma zadnych bledow, w kompie
3 czy poprostu za cieplo 25 stopni ,wentylatory w tym czasie nie chodzilywow wr............
-
-
Jak na wolnych obrotach coś głośno terkocze. To proponuje spojrzeć na osprzętu. Czy jego napinacz nie hałasuje (bardzo wyraźnie to słychać). Jak słyszysz to po stronie właśnie paska osprzętu z okolic napinacza to ściągnij pasek i zoczac z czy działa sprzęgło alternatora. W jedną strone powinno przepuszczać w drugą strone powinno napędać alternator. Jeną ręką trzymaj za kółko, a śrubokrętem przekręcaj za wirnik (tylko bez przesady co by nie pokrzywić tam nic....
Pozdrawiam MArcinSkoda... Hmmm... No jak się niema co się lubi, to się lubi co się ma...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KicerJeną ręką trzymaj za kółko, a śrubokrętem przekręcaj za wirnik (tylko bez przesady co by nie pokrzywić tam nic....
Komentarz
-
Komentarz